Gastenboek

Welkom op de gastenpagina van Stichting De Oosterschelde.
Hier kunt u schrijven wat u vindt van onze initiatieven en acties.
Misschien heeft u juist ideeën of suggesties voor alternatieven.

Gerard de Groot
30 December 2009, 15:50
Fijn dat jullie zo actief zijn. Is het een idee om grotere organisatie te recruteren? Zoals:
Greenpeace; Milieudefentie; Natuurmonumenten
Misschien wel zelf met een zodiac er op af en dan de pers erbij?
Igor Verton
30 December 2009, 14:22
Ik sluit mij aan bij de opmerking van M.Edens (dec.2009). In een land waar je bij wijze van spreken voor het plaatsen van een vogelhuisje in je achtertuin al vergunningen moet aanvragen, heeft iedereen dan zitten slapen? Welke procedures zijn er gevolgd?En waar is de beroepssector die toch baat heeft bij een ecologisch goed beheerde Oosterschelde? Wellicht kunnen duikverenigingen iets op gang krijgen? Ik woon weliswaar niet meer in Zeeland maar dit gaat mij toch wel aan het hart. Sterkte en wijsheid!!
Nico
30 December 2009, 12:55
Ga zo door en ook met de site erg goed werk! Nederland heeft de reputatie van waterbouwkundige experts en dan storten van staalslakken?!?!? . Maar 1 ding is zeker de onderwater flora en fauna die het toch al zo zwaar hebben worden zeker verziekt!
Patrick Schreur
30 December 2009, 11:35
Dit is toch weer Nederland op zijn smalst. Aan de ene kant word er alles aan gedaan om de natuur te beschermen of zelfs weer in ere te herstellen en aan de andere kant zijn er weer van die "deskundigen" die er alles aan doen om een mooi natuurgebied naar de kloten te helpen. Vraag mij soms wel af wat die mensen drijft en of zij nu echt wel zo slim zijn als ze doen voorkomen.

Veel succes met de actie, en mijn steun hebben jullie.
Mark
30 December 2009, 10:39
Waarom maken jullie geen formulier die je kan downloaden tegen de staalslakken ?
Laat de mensen dit formulier opsturen naar julle zodat men deze paritie kan aanbieden aan de juiste personen.

anneke van der Werff (Duikmuisje)
24 December 2009, 17:03
Nu wordt er zoveel over het milieu gesproken en de Oosterschelde wordt vervuild???
Dit kan ik niet rijmen. Laten de hoge heren zich nu eindelijk eens buigen over alle protesten en niet als egotrippers hun eigen plannen doordrukken!!!!!
Jullie zijn in ieder geval goed bezig en mijn steun krijg je.
ZET EM OP.
Jos Beunders
15 December 2009, 00:59
Aangenaam verrast door de kwaliteit van deze website,
maar bovenal onder de indruk van jullie inspanningen om het bijzondere natuurgebied van de Oosterschelde onder de aandacht te brengen!
Een initiatief dat het verdient serieus te worden genomen door beleidsbepalers.
Margret Edens
3 December 2009, 22:51
Ten tijde van het Deltaplan heeft de milieubeweging een goed protest laten horen tegen dichtmaken van de Oosterschelde, met ludieke acties. Helemaal effectief werd het toen ze ook de vissers meekregen, zo werd het een grote beweging voor het behoud van een gedeeltelijk open Oosterschelde. Hebben de vissers en oester-en mosselkwekerijen wel in de gaten wat er nu gebeurt? Wie lust er straks nog oesters en mosselen met teveel metaal? De beroepsvisserij zou nu weer mee moeten protesteren, sluiten die gelederen!
Titia Kroon
23 November 2009, 13:53
Geweldig, wat jullie doen voor de Oosterschelde!
Op de Nieuwsbrief van Vroege Vogels las ik de naam van Martin Scheffer. Hij is hooglereaar Aquatische ecologie en waterkwaliteitsbeheer aan de Wageningen Universiteit. Binnenkort ontvangt hij de Spinozapreis voor zijn werk. Hij staat nu in de spotlights en wellicht is dat een goed moment om hem te interesseren voor de problematiek van het massale gebruik van de staalslakken in de Oosterschelde?
Succes met jullie werk!
Go Dive Houten
21 November 2009, 09:15
Een prima initiatief.

Water is leven!
Dat geldt zeker voor de Oosterschelde. Een uniek natuurgebied met prachtige duiklocaties en indrukwekkende onderwaterscenes. We kunnen pas iets beschermen als we kennis hebben over de complexe en kwetsbare samenwerking tussen bodem, platen en dierlijke organismen. Die kennis is nog lang niet compleet en zijn dus de lange termijn effecten van de slakkenstort op dit kwetsbare onderwatermilieu niet bekend. Bovendien zullen de effecten merkbaar zijn in het leven boven water.

Heel veel succes!

Naam:
Bericht: