Gastenboek

Welkom op de gastenpagina van Stichting De Oosterschelde.
Hier kunt u schrijven wat u vindt van onze initiatieven en acties.
Misschien heeft u juist ideeën of suggesties voor alternatieven.

Erik Leisink
18 January 2010, 22:52
Beste mensen,

Wij, Stichting de Oosterschelde, zijn blij met al jullie reacties en suggesties.
Blijf ons steunen, ook financieel. Dit kan op 4750037 ten name van Stichting de Oosterschelde onder vermelding van 'donatie'.

RWS heeft, zoals jullie op onze nieuwsrubriek hebben kunnen lezen, afgewezen. Een (helaas) voorspelbare reactie waaruit wederom blijkt dat de overheid (in dit geval RWS) doof is voor alle reacties van deskundigen, biologen en wetenschappers.

Met onze advocaat beraden wij ons op vervolgstappen.

Met vriendelijke groet namens Stichting de Oosterschelde
Erik Leisink
John Schellekens
16 January 2010, 09:26
Met verslagenheid heb ik kennis genomen van de foto's die gemaakt zijn van de gestorte staalslakken. Wat bezield die mensen om dit zo te doen.......ik kan maar 1 ding bedenken......GELD. De overheid zelf heeft er ook al jaren haar mond vol van, we moeten denken aan ons milieu. Kijk naar het duurzaam bouwen, de CO2_uitstoot maar ondertussen? Ze proberen ons burgers gewoon een waas voor de ogen te laten krijgen. Voor geld besparing moet alles wijken, ook het milieu. Veel succes met de strijd, mijn steun hebben jullie.
Ger Steenbeeke
4 January 2010, 16:56
Dijkverzwaring is goed. We willen met z'n alleen geen 1953 ramp meer. Juist door al deze bouwwerken is het mogelijk dat het zeeleven zich kan vastzetten om zich verder te ontwikkelen. Op zand alleen groeit zo weining. Ik ben alleen bang dat door deze Hoogover afvalstoffen te gebruiken je het omgekeerde bewerkstelligd. Is het niet mogelijk door een juiste annalyse van de in de afval aanwezige stoffen een soort kwaliteitsborging af te dwingen. In de logistiek moet je overal vervoers documenten met kwaliteitsdocumenten hebben anders mag je niets vervoeren. Het lijkt mij dat het hier niet anders moet gaan. Een onafhankelijke controleeur zou op goede naleving toe moeten zien. Anders heeft het ook meer weg van illigale stort. Want we kunnen protesteren wat we willen, de dijken die ons beschermen tegen de hoge waterstanden die er nog gaan komen, zullen verzwaard moeten worden.
Ben
1 January 2010, 21:17
Beste stichting.

Het wordt tijd dat de Nederlandse publiekopinie wetenschap gaat krijgen van deze milieu vernietiging.
Breng dit vernietigende werk onder de aandacht, doormiddel van tv stations zoals RTL.
Om zo via deze weg het grote publiek te bereiken
Alleen op deze mannier kun je de druk op voeren richting politiek en de verantwoorde Minister

Veel succes

Groet Ben.
Rogier Guns
31 December 2009, 13:32
Goed werk! succes met de strijd.
Gerard de Groot
30 December 2009, 15:50
Fijn dat jullie zo actief zijn. Is het een idee om grotere organisatie te recruteren? Zoals:
Greenpeace; Milieudefentie; Natuurmonumenten
Misschien wel zelf met een zodiac er op af en dan de pers erbij?
Igor Verton
30 December 2009, 14:22
Ik sluit mij aan bij de opmerking van M.Edens (dec.2009). In een land waar je bij wijze van spreken voor het plaatsen van een vogelhuisje in je achtertuin al vergunningen moet aanvragen, heeft iedereen dan zitten slapen? Welke procedures zijn er gevolgd?En waar is de beroepssector die toch baat heeft bij een ecologisch goed beheerde Oosterschelde? Wellicht kunnen duikverenigingen iets op gang krijgen? Ik woon weliswaar niet meer in Zeeland maar dit gaat mij toch wel aan het hart. Sterkte en wijsheid!!
Nico
30 December 2009, 12:55
Ga zo door en ook met de site erg goed werk! Nederland heeft de reputatie van waterbouwkundige experts en dan storten van staalslakken?!?!? . Maar 1 ding is zeker de onderwater flora en fauna die het toch al zo zwaar hebben worden zeker verziekt!
Patrick Schreur
30 December 2009, 11:35
Dit is toch weer Nederland op zijn smalst. Aan de ene kant word er alles aan gedaan om de natuur te beschermen of zelfs weer in ere te herstellen en aan de andere kant zijn er weer van die "deskundigen" die er alles aan doen om een mooi natuurgebied naar de kloten te helpen. Vraag mij soms wel af wat die mensen drijft en of zij nu echt wel zo slim zijn als ze doen voorkomen.

Veel succes met de actie, en mijn steun hebben jullie.
Mark
30 December 2009, 10:39
Waarom maken jullie geen formulier die je kan downloaden tegen de staalslakken ?
Laat de mensen dit formulier opsturen naar julle zodat men deze paritie kan aanbieden aan de juiste personen.


Naam:
Bericht: