Gastenboek

Welkom op de gastenpagina van Stichting De Oosterschelde.
Hier kunt u schrijven wat u vindt van onze initiatieven en acties.
Misschien heeft u juist ideeën of suggesties voor alternatieven.

Gab Mulder
19 February 2010, 12:24
Fantastisch wat jullie doen.

Ik hoop dat jullie strijd en inspanningen het gewenste resultaat gaan opleveren.

Een schone en staalslakken vrije Oosterschelde.

Veel scucces met jullie goede werk.

Groeten Gab Mulder
Peter Ouwens
17 February 2010, 19:59
Jongens, ik heb de foto's van Ron bekeken en ben hier erg van geschrokken.
Dat jullie hier tegen strijden is een goede zaak wat zeker moet worden uitgebreid.
Als je naar de toekomstige stortplaatsen kijkt besef je dat duiken op de oosterschelde door de werkzaamheden van RWS voorlopig een groot aantal jaren onmogelijk wordt gemaakt. En dat na alle reclame en mooie (zogenaamde?) plannen van de provincie Zeeland. Is dat nu nog wel geloofwaardig? waar waren ze dan? de vrouwen en mannen van de provincie? Ook alle duikers bijelkaar kunnen natuurlijk nog veel doen.
Graag zal ik dan ook jullie stichting doneren, maare is het een idee om duikers uit te nodigen om lid van deze stichting te worden via een verenigingsidee? Vele mensen maken een sterke stem.

Groeten en veel steun van mij.
Peter Ouwens
Hellevoetsluis.
frank v/d meeren
20 January 2010, 09:00
als ik dit allemaal lees wordt ik een beetje moe van onze overheid. in Colijnsplaat moet een hele studie verricht worden over de natuur gevolgen en mogelijke problemen voordat een schop de grond in mag en hier lijkt het een geval van "niet zeuren koppen dicht en storten dan zijn we die zooi kwijt".
Erik Leisink
18 January 2010, 22:52
Beste mensen,

Wij, Stichting de Oosterschelde, zijn blij met al jullie reacties en suggesties.
Blijf ons steunen, ook financieel. Dit kan op 4750037 ten name van Stichting de Oosterschelde onder vermelding van 'donatie'.

RWS heeft, zoals jullie op onze nieuwsrubriek hebben kunnen lezen, afgewezen. Een (helaas) voorspelbare reactie waaruit wederom blijkt dat de overheid (in dit geval RWS) doof is voor alle reacties van deskundigen, biologen en wetenschappers.

Met onze advocaat beraden wij ons op vervolgstappen.

Met vriendelijke groet namens Stichting de Oosterschelde
Erik Leisink
John Schellekens
16 January 2010, 09:26
Met verslagenheid heb ik kennis genomen van de foto's die gemaakt zijn van de gestorte staalslakken. Wat bezield die mensen om dit zo te doen.......ik kan maar 1 ding bedenken......GELD. De overheid zelf heeft er ook al jaren haar mond vol van, we moeten denken aan ons milieu. Kijk naar het duurzaam bouwen, de CO2_uitstoot maar ondertussen? Ze proberen ons burgers gewoon een waas voor de ogen te laten krijgen. Voor geld besparing moet alles wijken, ook het milieu. Veel succes met de strijd, mijn steun hebben jullie.
Ger Steenbeeke
4 January 2010, 16:56
Dijkverzwaring is goed. We willen met z'n alleen geen 1953 ramp meer. Juist door al deze bouwwerken is het mogelijk dat het zeeleven zich kan vastzetten om zich verder te ontwikkelen. Op zand alleen groeit zo weining. Ik ben alleen bang dat door deze Hoogover afvalstoffen te gebruiken je het omgekeerde bewerkstelligd. Is het niet mogelijk door een juiste annalyse van de in de afval aanwezige stoffen een soort kwaliteitsborging af te dwingen. In de logistiek moet je overal vervoers documenten met kwaliteitsdocumenten hebben anders mag je niets vervoeren. Het lijkt mij dat het hier niet anders moet gaan. Een onafhankelijke controleeur zou op goede naleving toe moeten zien. Anders heeft het ook meer weg van illigale stort. Want we kunnen protesteren wat we willen, de dijken die ons beschermen tegen de hoge waterstanden die er nog gaan komen, zullen verzwaard moeten worden.
Ben
1 January 2010, 21:17
Beste stichting.

Het wordt tijd dat de Nederlandse publiekopinie wetenschap gaat krijgen van deze milieu vernietiging.
Breng dit vernietigende werk onder de aandacht, doormiddel van tv stations zoals RTL.
Om zo via deze weg het grote publiek te bereiken
Alleen op deze mannier kun je de druk op voeren richting politiek en de verantwoorde Minister

Veel succes

Groet Ben.
Rogier Guns
31 December 2009, 13:32
Goed werk! succes met de strijd.
Gerard de Groot
30 December 2009, 15:50
Fijn dat jullie zo actief zijn. Is het een idee om grotere organisatie te recruteren? Zoals:
Greenpeace; Milieudefentie; Natuurmonumenten
Misschien wel zelf met een zodiac er op af en dan de pers erbij?
Igor Verton
30 December 2009, 14:22
Ik sluit mij aan bij de opmerking van M.Edens (dec.2009). In een land waar je bij wijze van spreken voor het plaatsen van een vogelhuisje in je achtertuin al vergunningen moet aanvragen, heeft iedereen dan zitten slapen? Welke procedures zijn er gevolgd?En waar is de beroepssector die toch baat heeft bij een ecologisch goed beheerde Oosterschelde? Wellicht kunnen duikverenigingen iets op gang krijgen? Ik woon weliswaar niet meer in Zeeland maar dit gaat mij toch wel aan het hart. Sterkte en wijsheid!!

Naam:
Bericht: